DAGSPLAN

Mange av elevene mine startet dagen eller timen med å komme brasende inn døra med hilsenen: “hva har vi nå?”. Etter en stund med dette må jeg innrømme at jeg ble litt lei etter å ha svart på det samme spørsmålet for femte gang før oppstart av timen. For å slippe spørsmål, for å slippe og gjenta meg selv, og for å gi elevene litt forutsigbarhet, måtte noe skje. Jeg lagde en dagsplan med timene løse, slik at de kunne flyttes rundt på planen ettersom hvilken dag det er. Jeg laminerte dagsplanen i A3-format, og laminerte fagene på egne lapper. De festes med “tyggis”. Under dagsplanen har jeg klippet en plastlomme mindre og teipet fast, slik at de fagene som ikke brukes kan legges oppi der. image Det er sjelden jeg får spørsmålet “hva skal vi ha nå” lenger. Med forutsetning for at jeg starter første time med å sette opp dagsplanen. I tillegg til at man slipper spørsmålene, er det også lettere å få elevene til å gjøre seg klare til neste time før de går til pause. Det er bare å se på dagsplanen, finne bøkene, legge de på pulten og ta pause! Dette gir en dominoeffekt også har jeg merket, da elevene ofte er klare til å starte timen etter pause med en gang. Dette bruker jeg på ungdomsskolen og kan godt tenke meg det er mange som benytter seg av en lignende organisering av dagen. Spesielt for de lavere trinnene. Har lagt ut freebie. Velkommen til å laste ned for eget bruk!

Her kan du laste ned dagsplan.

Her kan du laste ned fagene jeg bruker.

Forresten; følg meg på <a href="http://Follow my blog with Bloglovin“>bloglovin

Advertisements

LÆRERPLANLEGGER

Som lærer er det organisering til den store gullmedaljen som gjelder. Organisering av undervisning er kriseviktig for meg. Så med 8 uker igjen til sommerferien, har jeg ikke klart å vente med og lage planleggeren for neste skoleår.

Ren og pen, uten skribbel. Åpen for nye idéer til en gjeng med forventningsfulle og håpefulle ungdom.

image

Planleggeren har jeg designet selv. Masse farger og fine figurer skaper en sprudlende hverdag.
Det har tatt tid å lage en slik perm, men så verdt det! Selv om vi på skolen hos oss er så heldige å få planleggere, så betyr ikke det at de er så innbydende å jobbe med.
Planleggeren er inspirert av Erin Condren. Jeg kjøpte Condrens sist skoleår, men det ble veldig dyrt, da den sendes fra USA. Både porto og toll inn i Norge, fordoblet prisen.

Planleggeren har jeg lagt opp slik at jeg kan bytte cover hvis jeg ønsker.

image

Det er plass til å planlegge time for time, hver dag, hele uka på én oversiktlig, dobbelside.

image

Det er ikke skrevet dato, uke eller tid på. På den måten kan jeg bruke den samme malen år etter år, uten å måtte endre alle datoer for et helt år.

Den skal inn i en passe stor ringperm med bløte og gjennomsiktig omslag slik at coveret synes igjennom. Med ringpermen er det enkelt å bytte ut eller legge til sider. Jeg har også plastlommer i permen som jeg kan ha klistremerker eller oppbevare beskjeder, vurderinger etc.
På ringpermens bakerste perm har jeg laget et hull i topp og bund hvor jeg har festet en strikk. På den måten kan jeg enkelt holde innhold på plass.

Jeg er ikke den eneste læreren i familien, så vi kjører selvsagt stil begge to 😎